Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Παρουσιαση του``Απηλιον``


Τα αποκαλυπτήρια του νέου προπονητικού κέντρου στο Κορωπί, έκανε η διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος την ΤρίτηΤο "Απήλιον" όπως ονομάζεται αποτελεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αυτά μεγάλων ομάδων του εξωτερικού και πλέον βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι εργασίες για την ολοκλήρωση του με την κατασκευή του κεντρικού κτιρίου.

Η ονομασία του αθλητικού κέντρου, επιλέχθηκε προς τιμήν του μεγάλου ποιητή Στέλιου Σπεράντσα ο οποίος 14χρονος μαθητής με το ψευδώνυμο Απηλιώτης(ο ανατολικός ανέμος, ο λεβάντες) κέρδισε το διαγωνισμό για τον ύμνο του Πανιωνίου το 1901.

Το νέο προπονητικό κέντρο βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής στις παρυφές του Υμηττού σε μία ιδιοκτήτη έκταση 40 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου(105Χ68μ.), δύο με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα 7ης γενιάς.

Ακόμη περιλαμβάνει δύο μικρότερα γήπεδα(5Χ5), μία ανοιχτή θερμαινόμενη πισίνα, τρία γήπεδα τέννις, σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις(1400τμ. περίπου) οι οποίες θα έχουν γυμναστήριο, αποδυτήρια, εργομετρικά μηχανήματα, αναψυκτήριο, μπουτίκ, conference room.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Τσακίρης έκανε λόγο για σύγχρονες εγκαταστάσεις που αναβαθμίζουν αγωνιστικά την ομάδα και της προσφέρουν τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ακαδημίες της.

"Ο Πανιώνιος είχε καλό όνομα στους νέους παίκτες καθώς ανέδειξε τους μεγαλύτερους επιθετικούς όπως ο Αναστόπουλος, ο Δέδες κτλ.Αυτή η φήμη αν δεν είχαμε το προπονητικό κέντρο, σε δέκα χρόνια θα χανόταν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας εξάλλου πρόσθεσε:"Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα από τα δύο όνειρα ζωής για την ομάδα, αντάξια της ιστορίας του Πανιωνίου. Το άλλο είναι το νέο γήπεδο".

Καταλήγοντας ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, είπε:"Είμαι 6 χρόνια στην ομάδα, τέσσερα στην ΠΑΕ και δύο στον ερασιτέχνη και το προπονητικό κέντρο είναι μακράν κάτι για το οποίο είμαι περήφανος".

Το κόστος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης των 40 στρεμμάτων, έφτασε τα τρία εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει δύο κατασκευαστικές φάσεις, με τις εκσκαφές που έφτασαν τα 4,7εκατ. ευρώ και πλέον την κατασκευή του κτιρίου που θα φτάσει τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου, Γιώργος Ζερβακάκος τόνισε ότι το νέο προπονητικό κέντρο δεν προσφέρει μόνο σύγχρονες συνθήκες προπόνησης αλλά και ιδανικές υποδομές για τις ομάδες των Νέων αλλά και αποτελεί πόλο έλξης για τον ερχομό διεθνών ποδοσφαιριστών και τεχνικών αλλά και την ανάπτυξη των ακαδημιών.

Στην παρουσίαση το "παρών" έδωσαν ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής αλλά και ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Μίκαελ Στόρε.