Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σημερινη συνεντευξη Τσακιρη


Πριν λιγο ο ιδιοκτητης της ΠΑΕ Πανιωνιος Κωνσταντινος Τσακιρης εδωσε ενδιαφερουσα συνεντευξη στον Sport-FM.Tην αναδημοσιευω ολοκληρη-μιας και δινει απαντησεις σε σημαντικα ερωτηματα,που μας απασχολουν τον τελευταιο καιρο.Αξιοσημειωτη η (σωστη) αρνηση γνωμης για τον Stahre. Αναλυτικα ειπε>>>> `Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γιώργο Τζαβέλλα:

«Αυτή η διαρροή πώς έγινε, με mail ή με περιστέρι από την ΑΕΚ; Δεν συμφωνώ με το να δημοσιεύω προτάσεις που μου κάνουν οι άλλοι. Δεν μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένα. Θα υπενθυμίσω κάποια πράγματα που αποτελούν αρχές μας. Πάντα στην Ελλάδα πουλάμε πιο ακριβά, ενώ σημασία έχει για μας ο αντισυμβαλλόμενος και τι ρίσκο έχουμε να πάρουμε τα λεφτά μας. Είχα πει παλαιότερα πως θα πουλάμε μόνο έναν παίκτη ανά σεζόν, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ, γιατί οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. Μπορεί να πουλήσουμε και πέντε παίκτες, αρκεί η τιμή να είναι σωστή με βάση τη σημερινή αγορά. Ο Τζαβέλλας κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ ακριβώς, όσο αναφέρει η ρήτρα στο συμβόλαιό του, ενώ ένα ποσοστά πάει στην Κέρκυρα».

Για το ενδεχόμενο πώλησης του Γιώργου Τζαβέλλα στο εξωτερικό:
«Αν υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο για να έχουμε μια βιτρίνα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πάρουμε 200 ή 300 χιλιάδες ευρώ λιγότερα. Αν πάει ο Τζαβέλλας στο εξωτερικό, σε ένα καλό πρωτάθλημα όπως η Bundesliga και παίξει, αυτό ανοίγει ορίζοντες στον Πανιώνιο να πουλήσει κι άλλους παίκτες στο μέλλον. Γιατί όταν έρχεται στη Νέα Σμύρνη ο κατάσκοπος της ξένης ομάδας παθαίνει πολιτισμικό σοκ και διερωτάται αν ο παίκτης που βλέπει θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι σήμερα ναι μεν πουλάμε σε καλές τιμές, αλλά πουλάμε μόνο στην Ελλάδα και αυτή είναι μια αγορά που πεθαίνει. Επιπλέον δεν μας αρέσει να πουλάμε στους ανταγωνιστές».

Για το προπονητικό κέντρο και το νέο γήπεδο: «Το προπονητικό κέντρο ήταν κάτι που ακούγαμε 40 χρόνια στον Πανιώνιο και τελικά βλέπουμε ότι έγινε πραγματικότητα. Είναι δύο τα όνειρα. Όπως λέμε, one down, one to go (πάει το ένα, πάμε για το άλλο). Το δεύτερο, που είναι η κατασκευή του γηπέδου, είναι πιο περίπλοκο και αυτή τη στιγμή είναι οικονομικά ανέφικτο λόγω συγκυριών. Κοιτάζουμε να συμφωνήσουμε, Ερασιτέχνης, ΠΑΕ και δήμος, για τις προδιαγραφές του ονείρου μας. Όσο είμαι στα κοινά του Πανιωνίου δεν έχω κοιτάξει εναλλακτική λύση και εξετάζω πώς μπορεί να γίνει το γήπεδο στην έκταση που έχουμε. Η όλη προσπάθεια άρχισε το 2005 από μία απορία που είχα. Θα φτάσω μακριά, θα πληρώσω χρήματα για να απαντήσω πρώτα από όλα στον εαυτό μου».

Για το διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ του ιδίου και του προέδρου, Γιώργου Κιντή: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος, αλλά επειδή πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα με κάποιους οικονομικούς περιορισμούς και ευτυχώς βλέπω το ίδιο στον ανταγωνισμό, δεν μπορώ να πω στον Κιντή κόψε το κεφάλι σου για το άνοιγμα της ΠΑΕ. Έχουμε χωρίσει κάπως την ευθύνη μεταξύ μας. Εκείνος έχει ευθύνη για το συνολικό μπάτζετ, που είναι 2 εκατ. λιγότερο από πέρυσι, της τάξεως του 25%. Εγώ είμαι αυτός που χειρίζεται το θέμα των πωλήσεων. Σε όποιον δεν αρέσει ένα deal πρέπει να τα βάλει με μένα κι όχι με τον κύριο Κιντή».

Για τα πρόσφατα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Καταλαβαίνω ότι παρεκτρεπόμαστε και κάνουμε λάθη. Άλλωστε, εγώ είμαι καθηγητής στο να κάνω λάθη. Αυτό που έγινε στην πλατεία όμως δεν είναι θέμα Πανιωνίων και μας δημιουργεί πρόβλημα απέναντι στην πόλη μας και στο πώς μας βλέπει. Για τον Πανιώνιο είναι πολύ πιο σημαντικές οι σχέσεις με την πόλη, παρά με οποιαδήποτε ομάδα οργανωμένων. Δεν είναι θέμα ότι πάμε να γλύψουμε το δημοτικό συμβούλιο».

Για το μοντέλο της πολυμετοχικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Από το να έχει ένας επιχειρηματίας, με πολλά ή λίγα λεφτά, μία ομάδα, θεωρώ πως είναι προτιμότερο να έχουν πολλά άτομα μία ομάδα. Αυτό πιστεύω. Στον Παναθηναϊκό δείχνει να πέτυχε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα η πολυμετοχικότητα, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη από ένα παράδειγμα».

Για τον νέο προπονητή του Πανιωνίου, Μίκαελ Στάρε: «Ο κ. Στάρε είναι επιλογή του κυρίου Κιντή και δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Ρωτήστε οποιονδήποτε φίλαθλο ή τον ίδιο τον κύριο Κιντή».