Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ανθρωποειδες κτηνος!

Του έκοψε το αυτί...
Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε αρκουδάκι στην Καστοριά

ΑΠΕ
Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου
Θεσσαλονίκη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Αγνωστος δολοφόνησε και στη συνέχεια ακρωτηρίασε μία νεαρή θηλυκή αρκούδα σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς. Τη νεκρή αρκούδα, ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών, εντόπισαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» σε δασική περιοχή του δήμου Νεστορίου Καστοριάς.

Το άτυχο ζώο είχε κομμένο το ένα του αυτί, ενώ από την αυτοψία που διενεργήθηκε από κτηνίατρο της «Καλλιστώ» διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα μήνα.

«Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.

«Μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια» επισημαίνεται.

Η υπεύθυνη ενημέρωσης της «Καλλιστώ», Ηλιάνα Μπουσιάκη, ανέφερε ότι «ο ασυνείδητος που πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο, δεν 'αρκέστηκε' μόνο σ' αυτό. Έκοψε από το νεκρό ζώο το ένα του αυτί και το πήρε μαζί του ως λάφυρο».

Επισήμανε, τέλος, πως η αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος και η εξόντωσή της διώκεται ποινικά.(ΠΗΓΗ www.in.gr)