Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συνεντευξη Ακη Μαντζιου


Συνεντευξη εδωσε σημερα ο Ακης Μαντζιος στον sentra-FM οπου για μια ακομη φορα ηταν μετρημενος,ακριβης και σοβαρος στα λεγομενα του.Ακη οπως εχω ξαναγραψει ειναι σιγουρο οτι θα ξαναβρεθουμε.Αναλυτικα η συνεντευξη>>``

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στον Πανιώνιο:

«Δεν αλλάξανε πολλά, εγώ ήμουν αισιόδοξος με το υλικό που έχουμε και δεν πρέπει να τους ισοπεδώνουμε με αυτά που έχουν περάσει τους παίκτες Πανιωνίου, γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μηχανή και χρειάζονται πολλά πράγματα σε μια ομάδα.

Οπότε δουλεύεις με αυτούς που έχεις και δεν τους απαξιώνεις. Εγώ αυτό έκανα και όταν θα έρθει η ώρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε τις προσθήκες που χρειάζονται, ώστε η ομάδα να ορθοποδήσει. Εγώ ήμουν αισιόδοξος και βλέποντας πως με το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα βρίσκεται κοντά στο ν' αποφύγει τον υποβιβασμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση γιατί με πέντε πόντους πάνω είσαι στην έκτη θέση και με πέντε πόντους κάτω είσαι προτελευταίος.

Έχουμε ένα γύρο μπροστά που όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα τώρα που φεύγουν οι δυο ποδοσφαιριστές τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Εκεί που ήθελε ο Πανιώνιος τρεις, τέσσερις παίκτες ενδεκάδας που θα βοηθήσουν άμεσα τώρα θέλουμε συν δύο παίκτες, γιατί ούτε τον Μανιάτη ούτε τον Κουμορτζί μπορείς να τους αντικαταστήσεις άμεσα τον Ιανουάριο. Είναι δυο παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα, άσχετα εάν ο Κουμορτζί δεν έπαιζε λόγω κάποιου τραυματισμού που είχε».

Για το αν έχουν τύχη να παίξουν στον Ολυμπιακό οι Μανιάτης - Κουμόρτζι:


«Και οι δυο έχουν τύχη και μπορούν να παίξουν άμεσα ή και αργότερα στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης (σ.σ. Μανιάτης) ίσως μετά τον Τοροσίδη είναι αυτή την στιγμή το καλύτερο δεξί μπακ στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω τι σκέψεις έχει ο κύριος Βαλβέρδε για την χρησιμοποίηση του Μανιάτη επειδή υπάρχει ο Τοροσίδης, αλλά μπορεί σε πρώτη φάση να θέλει να τον βάλει σιγά σιγά στη νοοτροπία του Ολυμπιακού και να του δώσει ευκαιρίες ώστε να τον έχει έτοιμο σε περίπτωση που φύγει ο Τοροσίδης. Μπορεί ακόμη να βάλει και τον Τοροσίδη και τον Μανιάτη στην ίδια ενδεκάδα αφού ο Τοροσίδης μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις όπως έχουμε δει.

Ο Κουμορτζί έχει κι αυτός πολλές πιθανότητες να παίξει στον Ολυμπιακό. Μπορεί να δώσει ταχύτητα στον άξονα του Ολυμπιακού. Είναι ένας παίκτης που έχει ταχύτητα, έχει καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να βγει από πίσω και ?πατάει περιοχή? εύκολα. Νομίζω ότι έχοντας και οι δυο καλύτερους παίκτες δίπλα τους μπορούν να δείξουν περισσότερα από ότι έδειξαν στον Πανιώνιο».

Για τους Μήτρογλου και Γκαλίτσιο:

«Ο Γκαλίτσιος δεν είναι Μανιάτης, δεν καλύπτεται το κενό. Είναι ένας καλός παίκτης νέος αλλά του λείπουν παιχνίδια γιατί δεν έχει παίξει στον Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή θέλει έναν πιο έτοιμο παίκτη γιατί θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια και η ομάδα χρειάζεται έτοιμους παίκτες που να μπορέσουν ν' αντεπεξέλθουν. Ο Μήτρογλου σίγουρα θα δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα για τον Πανιώνιο, που είναι μεγάλο».

Για το αν υπάρχουν μειονεκτήματα στον χαρακτήρα των δυο παικτών:

«Ο κάθε παίκτης είναι κι ένας διαφορετικός χαρακτήρας. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογίσουμε και τις συνθήκες δουλειάς αλλά και τις καταστάσεις που υπάρχουν. Αυτά τα παιδιά έχουν περάσει τόσα πολλά στον Πανιώνιο με αλλαγές διοικήσεων, αλλαγές προπονητών, υπήρχαν στιγμές που δεν ήξεραν ποιος είναι τί στην ομάδα.

Παρόλα αυτά πρέπει να υπολογίζεις στον χαρακτήρα του κάθε παίκτη και να προσπαθείς να τον βάλεις στο κλίμα της ομάδας αλλά και να ζήσεις με τα ελαττώματα που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Δεν μπορείς να έχεις 25 χαρακτήρες ατόφιους ,όπως τους θέλεις εσύ».

Για το αν είναι η πιο δύσκολη περίοδος στην τελευταία δεκαετία του Πανιωνίου:

«Είναι η πιο δύσκολη χρονιά και εύχομαι κι ευελπιστώ να καταφέρει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση γιατί θα είναι κρίμα για τον Πανιώνιο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιστρέψω ξανά γιατί αυτοί οι έξι μήνες που δουλέψαμε στον Πανιώνιο ήταν σαν να δουλεύαμε τέσσερα χρόνια χωρίς ρεπό με αυτά που περάσαμε. Το λέω απλά γιατί θέλω να πάει καλά η ομάδα και όχι γιατί δεν θα ήθελα να επιστρέψω».``