Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτα συνεβησαν χθες στην 8 στο ημιχρονο (απο αυτοπτη μαρτυρα)


"Τα γεγονότα που έγιναν στο ημίχρονο δεν έχουν προηγούμενο. Είμαι σίγουρος ότι η τηλεόραση δεν έδειξε τίποτα και οι δημοσιογράφοι θα αναφέρουν τις διαχρονικές φράσεις κλισέ... "ένταση είχαμε στον ημίχρονο του αγώνα"
Το ιστορικό έχει ως εξής: Πριν από το παιχνίδι είχαμε μαζευτεί έξω απο τις θυρες 7-8 της Ν.Σμύρνης. Όλα καλά και ήρεμα. Παρόλο που τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί απο τα παιδιά που ήρθαν από πάνω, δόθηκε εντολή να ανοίξουν τα εκδοτήρια για εμάς τους 150-200 που δεν είχαμε. Μια χαρά ήτανε όλα και σε άριστο κλίμα. Με τα βρώμικα έξω απο το γήπεδο, με τα τραγούδια με όλα τα καλά εντός εκτός εδρας ματς..
Όταν ξεκίνησε το ματς, ο κόσμος είχε παλμό στη κερκίδα αλλά μέχρι εκεί. Φαινόταν ένα απο τα πιο ήσυχα ματς. Στο ημίχρονο όλα άλλαξαν...
Λένε ότι κάποιος πήγε να βγει απο το πορτάκι της 7 έξω για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Ο τύπος ήταν ένας ασπρομάλλης γέρος με κασκόλ του Δικέφαλου. Αλλά φυσικά ήταν κλειδωμένα. Μπήκαν 4-5 ματατζήδες εκεί στο πορτάκι, στην είσοδο για τη θύρα και άρχισαν να τα λενε. Τι και πως δε κατάλαβα αλλά σε τέτοιες φάσεις, δε θέλει πολύ να γίνει το κακό. Έπεσαν λίγα βρισίδια και μετά άρχισε το ξύλο
Μέσα σε 1 λεπτό κυριολεκτικά γέμισε η είσοδος της θύρας απο 20-25 ματατζήδες που σχημάτισαν μια κάθετη γραμμή σε σχέση με τα καθίσματα της θύρας. Από πάνω έως κάτω. Και εκεί άρχισε το ξύλο. Το τι γκλομπιά έπεσε δε περιγράφεται. Πολύ σύντομα ΟΛΗ η θύρα 7 είχε συμπιεστεί πίσω απο τη γραμμή των ματατσήδων, οι οποίοι δε τους έφτανε που "καθάρισαν" 4-5 μέτρα πιο μακρυά απο την είσοδο της θύρας , αλλά συνέχισαν να συμπιέζουν το κόσμο που είχε μαζευτεί στην άλλη άκρη της θύρας... Επίδειξη δύναμης; Υπερβάλλοντας ζήλος; Προσχεδιασμένο σκηνικό; Μάλλον λίγο απ΄όλα! Και εκεί άρχισαν τα χημικά.
Φανταστείτε μια ΗΔΗ υπεράριθμη θύρα , να έχει συμπιεστεί στο 1/3 της έκτασης της απο τα ΜΑΤ και ξαφνικά να πέφτουν βροχή τα καπνογόνα ΜΕΣΑ στο κόσμο που ήταν τσαλαπατημένος. Μόνο όσα αδέρφια το έζησαν καταλαβαίνουν τι λέω...
Εμείς είχαμε σκαρφαλώσει πάνω από την 7, στην ένωση που κάνει με την 8 - τέρμα ψηλά για να βλέπουμε. Το θέαμα σου έκοβε την ανάσα. Θεωρώ ότι για λίγο και θα είχαμε θύματα παρόμοια με του γάβρου του 81. Χωρίς καμία υπερβολή!
Ευτυχώς τελευταία στιγμή (ενώ ήδη οι πάνθηρες απέναντι φώναζαν το: "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" , άνοιξε το πορτάκι από τα επίσημα του Πανιωνίου και άρχισε ο κόσμος να αποσυμπιέζεται. Βεβαια τα χημικά συνέχισαν να πέφτουν βροχή! Πανζουρλισμός.. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όποιον άνοιξε-έσπασε τη πόρτα. Πιστεύω αν δε γινόταν θα είχαμε θύματα!!!
Για να προλάβω μερικους, δεν ήταν προβοκάτσια για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Ήταν άλλη μια έκφραση της ΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΒΙΑΣ που συστηματικά εξασκεί η κυβέρνηση απέναντι σε ολους μας. Χτυπούσαν με την ίδια ωμότητα και βαρβαρότητα που τους βλέπουμε στις διαδηλώσεις.
Ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι ήρθαν ΜΕΣΑ στη θύρα για να χτυπήσουν κόσμο και να δικαιολογήσουν το μεροκάματο. Μάλλον τους είχαν μείνει και τίποτα ληγμένα.
Στο τέλος πολλοί φύγαμε από την πλευρά της θύρας των επισήμων. Προσεύχομαι τα παιδιά από πάνω να μπούνε στα πούλμαν και να φύγουν σώα, γιατί είδαμε ότι τα ΜΑΤ είχαν φέρει 3 κλούβες και είχαν περικυκλώσει το σημείο έξω απο την 7.
Κλείνοντας, και αφού πραγματικά δε με ενδιαφέρει καθολου το αγωνιστικό μέρος να πω μια συγγνώμη σε όσους συνδεσμίτες έχω μαλώσει και λογοφέρει στο παρελθον. Όταν αντιμετωπίζεις τετοια αναίτια βία και βρίσκεσαι σε τέτοια θέση , ούτε τον ΠΑΟΚ σκέφτεσαι ούτε πιθανές τιμωρίες ούτε τίποτα... Μόνο τη ζωή σου και πως θα αντιμετωπίσεις τους ρέιντζερς του ελληνικού κράτους που προσπαθούν να σε σκοτώσουν. Έτσι απλά.
Το θέμα ξεφεύγει από τη ρηχή αγωνιστική ανάλυση και έχει να κάνει με σημαντικότερα θέματα. Όποιος νομίζει ότι ζούμε σε Δημοκρατία πλανάται οικτρά. Όποιος νομίζει ότι η βια του κράτους αντιμετωπίζεται με ευχολόγια , το ίδιο.
Καληνύχτα Ελλάδα"

3 σχόλια:

  1. Aπό όσα είδα από την θύρα 4, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξαφνικά και απρόκλητα, μπουκάρανε οι Ματατζήδες και βαράγανε στο ψαχνό τους ΠΑΟΚτσήδες, τους στριμώξανε προς την μεριά των επισήμων και τους ψεκάζανε, και προφανώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Το ίδιο ξαφνικά, αφού κάνανε το κομμάτι τους οι μπάτσοι, σηκώθηκαν και έφυγαν και επανήλθε η ησυχία.

    Απρόκλητη και απροκάλυπτη βία χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντωνη φαινεται οτι οι νεκροι της 7 εχουν ξαχαστει.Μεχρι την επομενη τραγωδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η σχετικη ανακοινωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,η οποια περιλαμβανει και ευχαριστιες στον Πανιωνιο:``«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας, που κατάφερε να αμαυρώσει την εικόνα ενός αγώνα, που όπως αποδείχτηκε, θα είχε ολοκληρωθεί απολύτως ομαλά, χωρίς την παρουσία της.

    Όσο κι αν προσπαθούν, δεν πρόκειται να εκλάβουμε ως αυτονόητη, την παράβαση καθήκοντος και την αλόγιστη χρήση βίας.

    Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά, τη σύγχυση εκείνων που υποτίθεται ότι προσέρχονται στα γήπεδα - και μάλιστα πληρώνονται αδρά από τις ΠΑΕ- για να περιφρουρούν την τάξη, ενώ με τις συμπεριφορές τους, προάγουν τη βία.

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Πανιώνιος και τους απλούς φιλάθλους της ομάδας, για τη συμπαράσταση που προσέφεραν στους φιλάθλους μας.

    Μπορεί «το ευχαριστώ» προς «αντιπάλους», μετά από τέτοια γεγονότα να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι απολύτως ειλικρινές, όταν οι κατ' ευφημισμόν προστάτες του πολίτη, αναλαμβάνουν ρόλο υποκινητή...

    ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή