Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Συνεντευξη-ποταμος του Τακη Λεμονη


Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», έφτασε λίγα λεπτά πριν στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με την συνέντευξη Τύπου να είναι προγραμματισμένη για τις 11:00. Άπαντες έχουν πάρει τις θέσεις τους στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και η συνέντευξη Τύπου του Τάκη Λεμονή είναι έτοιμη να αρχίσει. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, χωρίς να υπάρχει ωστόσο κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Σε λίγο θα αρχίσει τις δηλώσεις του ο προπονητής του Πανιωνίου. Η καθυστέρηση οφείλεται σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον κλιματισμό της αίθουσας.
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης το πρωί της Παρασκευής (10/06), βρέθηκε και ο παλαίμαχος παίκτης και νυν σκάουτερ του Πανιωνίου, Νόνι Λίμα αλλά και ο Ευάνθης Παυλόπουλος, επίσης μέλλος του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο παρελθόν. Από την διοίκηση δεν υπάρχει εκπροσώπηση, πλην των υπεύθυνων Τύπου της ομάδας.
Ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου του Τάκη Λεμονή
«Πιστεύω ότι είχαμε πάρα πολύ καιρό να μιλήσουμε. Αισθάνθηκα εγώ την ανάγκη να μιλήσω και να τοποθετηθώ για διάφορα θέματα που αφορούν την ομάδα. Το πρωτάθλημα τελείωσε για μας στις 17 Απριλίου και ενώ είχαμε πάρα πολύ χρόνο για να κάνουμε κάποια πράγματα, δυστυχώς είμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά.
Είναι πάρα πολύ τα πράγματα για τα οποία θα τοποθετηθώ. Αφορούν τον εαυτό μου αλλά πάνω από όλα αφορούν την σχέση μου και τη συνεργασία μου με την ομάδα. Αφορούν ακόμη και το πώς βλέπω τα πράγματα για το μέλλον της ομάδας. Είχα προγραμματίσει να μιλήσω στις 10 Μαΐου μετά το φιλικό με το Φωστήρα να μιλήσω. Υπήρξε ένα πρόβλημα και δε μίλησα. Από κάποιους είχε θεωρηθεί ως αδυναμία το ότι δεν είχα τοποθετηθεί για πολλά θέματα.
Δεν υπάρχει καμία αδυναμία. Υπάρχει μια υπεύθυνη στάση από μέρους μου. Θα μιλήσω για πολλά πράγματα της ομάδας. Θα με βοηθήσει να γίνουν ερωτήσεις, έχω ετοιμάσει έναν σκελετό. Διαθέτω άφθονο χρόνο, ίσως δεν μιλάμε πολλές φορές αλλά τώρα θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσω».
«Έχω έρθει εδώ να βάλω κάποια ερωτήματα σε όλους σας αλλά και να βάλω τα ερωτήματα που έχω θέσει εδώ και καιρό στη διοίκηση της ομάδας».
«Στις 17 Απριλίου τελείωσε το πρωτάθλημα και στις 6 Μαΐου υπήρχε το πρόβλημα με την αδειοδότηση που μας πήγε πίσω. Αυτό όμως τελείωσε και από εκεί και πέρα ξεκινάμε μια διαδικασία. Έθεσα θέματα στη διοίκηση και το πρώτο αφορούσε το μπάτζετ. Το δεύτερο είχε να κάνει με την προετοιμασία. Στις 11 Απριλίου κάναμε μια συζήτηση για το προπονητικό κέντρο και το οριστικοποιήσαμε στις 28 Μαΐου. Τρίτο θέμα ήταν το αθλητικό υλικό για την ομάδα, οι μεταγραφές, πωλήσεις, ανανεώσεις και λύσεις συμβολαίων, η ομάδα νέων και οι δανεικοί, το τεχνικό τιμ η στελέχωση και οι αρμοδιότητες, το τεχνικό και αθλητικό υλικό της ομάδας και η βελτίωση των εγκαταστάσεων και η μεταφορά της ομάδας στο νέο κτίριο».
«Ζήτησα σε μια συνάντηση που έγινε στις 10 Μαΐου με τον κ. Τσολακάκη, τον κ. Αρκουμάνη και τον κ. Δέδε, να ξέρω ότι αν έχω εγώ στη διάθεση μου 20-22 ή 30 ποδοσφαιριστές το αν μπορώ να τους προπονήσω καλά. Αν θα έχω τις συνθήκες που θέλουμε. Είτε αυτό απαιτούσε βελτίωση του Απήλιον, είτε οτιδήποτε άλλο. Ο κ. Τσολακάκης μου έδωσε μια λεπτομερή ανάλυση που αφορούν τα οικονομικά της ομάδας. Εγώ ζήτησα να μου εξασφαλίσουν τα λεφτά που χρειάζεται για να προπονείται σωστά η ομάδα και μετά να μιλήσουμε για μεταγραφές ή ότι άλλου κάνουμε. Επί λέξει είπα ότι θέλω να είστε ειλικρινείς απέναντί μου και όλοι μαζί να είμαστε ειλικρινείς στον κόσμο. Να μου πείτε ότι θα μείνεις με 10 συμβόλαια και 10 μικρούς για να ξέρω κι εγώ σαν προπονητής τι θα κάνω. Μπορεί να έχω την τρέλα και να μείνω. Αυτό ζήτησα. Γιατί υπάρχει δήλωση του κ. Τσολακάκη που την έκανε για να με εξυψώσει στα μάτια του κόσμου αλλά ήταν λάθος. Είπε ότι δέχομαι να μείνω χωρίς μεταγραφές. Ποτέ δεν είπα αυτή την κουβέντα. Είπα πέστε μου τι δυνατότητες έχουμε κι εγώ μπορεί να έχω την τρέλα να μείνω με την ομάδα νέων. Είπα να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».
«Είμαι επαγγελματίας προπονητής, δεν είπα ποτέ ότι ήρθα αμισθί γιατί αγαπάω το σύλλογο. Θα ήταν ψέμα εκ μέρους μου. Αγαπάω την ομάδα αλλά είμαι επαγγελματίας. Ξέρετε ότι διοικεί ο Ερασιτέχνης και δεν έχει τη δομή που πρέπει να έχει μια ΠΑΕ. Έγινε μια πολύ καλή και σοβαρή προσπάθεια από όλα τα μέλη της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως τώρα αυτό τελείωσε, πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε σαν ομάδα».
«Από τον κ. Βεντούρη δεν έχω παράπονο. Είναι σωστός άνθρωπος και παράγοντας. Όπως ξέρετε τον τελευταίο καιρό έχουμε και το σοβαρό θέμα της μεταβίβασης των μετοχών. Κατανοώ τη δύσκολη θέση της ομάδας, έχω κάνει πολύ υπομονή, όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Κάτι πρέπει να κάνουμε».
«Ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα αυτής της δήλωσης ότι θα μείνω χωρίς μεταγραφές. Ο κ. Τσολακάκης μου είπε θα γίνεις ήρωας αν μείνεις και δουλέψεις με τους νέους γιατί δεν έχουμε λεφτά για μεταγραφές. Ειπώθηκαν μπροστά στον κ. Δέδε αυτά, μπορείτε να ρωτήσετε. Εγώ ήρωας δεν είμαι, επαγγελματίας προπονητής είμαι και θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Ήρωες πραγματικοί υπήρξαν το 1821, τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε επαγγελματικά, και εδώ μόνο επαγγελματικά δεν είναι τα πράγματα».
«Σε κάθε ΠΑΕ υπάρχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Εμείς όμως πήγαμε στον Ερασιτέχνη και δεν υπάρχουν θέσεις ανθρώπων να τρέξουν την ομάδα. Ένα παράδειγμα, έχουμε σπασμένα δοκάρια στο Απήλιον και δεν ξέρουμε ποιος θα αναλάβει να τα φτιάξει. Ε δε μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι. Πρέπει να μπουν αρμοδιότητες. Δεν είμαι εδώ για να κατακρίνω, αλλά για να πούμε πως έχει η κατάσταση. Όχι να κρύβουμε τις καταστάσεις. Το θέμα είναι η ειλικρίνεια, δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν τα πράγματα ότι όλα είναι ωραία και καλά».
«Διαβάζω: "Έπεσε χρήμα στον Πανιώνιο, προπληρώθηκαν οι ποδοσφαιριστές ως τον Ιούλιο. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει ξοφλήσει τους ποδοσφαιριστές. Υγιέστατη η ΠΑΕ". Το θέμα μου δεν είναι να εκθέσουμε την ΠΑΕ. Το θέμα είναι να δούμε αν μπορέσουμε να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε την ομάδα. Μπορούμε; Αυτό είναι το θέμα και το λέω δημόσια. Από το τέλος του πρωταθλήματος το λέω κι έχουμε κάνει μόνο δυο βήματα. Κλείσαμε το κέντρο της προετοιμασίας στις 27 Μαΐου, και οριστικοποιήσαμε χθες ένα τουρνουά στην Ισπανία. Κλείσαμε τον Γουνδουλάκη, κλείσαμε τον Γιόνσον και τέλος».
«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αντίθετες φωνές. Μια αντίθετη φωνή υπήρξε με ανώνυμο δημοσίευμα στις 3 Ιουνίου. “Διαφορά 15.000 ευρώ για ολόκληρη την προετοιμασία είναι τόσο μεγάλη διαφορά για την ομάδα του Πανιωνίου; Είναι τραγικό ποσό;” Είναι ένα ανώνυμο δημοσίευμα, που ξέρω από πού προέρχεται, είμαι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Είναι από τη στήλη που σήμερα λέει ότι έχω επαφές με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο. Δεν είμαι χαζός, ξέρω ποιοι είναι πίσω από αυτά τα πράγματα. Τους ξέρετε κι εσείς και η Νέα Σμύρνη. Σε λίγο θα βγει και το συμβόλαιό μου στη φόρα, όπως βγήκε και η υποτιθέμενη πρόταση στον Κοντοέ».
«Θα βγει ότι ο Λεμονής χρυσοπληρώνετε. Ναι, ήρθα και έθεσα όρους. Ο Πανιώνιος επωφελήθηκε από εμένα. Να πω για αυτούς που λένε ότι ο Λεμονής κάνει ακριβές μεταγραφές, ότι εγώ έφερα το Μήτρογλου που εξαιτίας του σώθηκε η ομάδα. Αυτά για τους κύριους που είναι μέσα από την οικογένεια του Πανιώνιου και κρύβονται για να λένε αυτά τα πράγματα».
«Πάμε σε άλλα χωράφια. Η πρόταση αυτή είναι στα χέρια της διοίκησης και δε θέλω να θεωρηθώ μοχλός πίεσης. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μόνο καθώς όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά τα πράγματα μας βγαίνει σε καλό. Ο κ. Τσολακάκης ζητούσε εγγυήσεις για αυτούς τους ανθρώπους και λίγο – πολύ δόθηκαν. Ο κ. Τσολακάκης είναι σοβαρός παράγοντας. Εγώ λοιπόν, αν ζητήσω εγγυήσεις για το πώς θα λειτουργεί η ομάδα του χρόνου, θα είμαι σοβαρός ή παράλογος;»
«Εγώ αυτό που ζητάω είναι να είμαστε ειλικρινείς. Να μου πουν, δεν πουλάμε την ομάδα, θα είμαστε όπως είμαστε τώρα, θα προπονούμαστε κανονικά, θα πληρώνονται οι παίκτες, θα φτιάξουμε τα δοκάρια στο Απήλιον. Μη γελάτε, είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Να έρθουν και να μου πουν, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτά ισχύουν για την ομάδα νέων – που είναι σοβαρό θέμα και θέλω να το συζητήσω και αυτό – να βγούμε στον κόσμο και να πούμε την αλήθεια. Όχι να λέμε ότι όλα είναι καλά. Έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε κάτι για του χρόνου; Αυτό είναι το ερώτημά μου».
«Υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Εγώ θα πω κάτι άλλο. Είχα προγραμματίσει να σας μιλήσω και σηκώθηκα και έφυγα από το γήπεδο. Ξέρετε το λόγο; Τελείωσε η πρώτη ομάδα τις προπονήσεις στις 21 Μαΐου. Από το Φεβρουάριο έχω ξεκινήσει τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας με την ομάδα νέων για να βλέπω τους νέους παίκτες γιατί έχουν ενδιαφέρον οι μικρές ηλικίες του Πανιωνίου. Έχουμε κάνει πέντε παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα και οκτώ φιλικά στα οποία έπαιξαν 10 παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Αντί να φύγω κι εγώ στις 21/05 είπα ότι θα κάνω προπονήσεις στη δεύτερη ομάδα. Είδα παιδιά της ομάδας Κ17 και μου άρεσαν κάποια πράγματα. Προγραμμάτισα προπονήσεις και με αυτούς. Και φτάνουμε στο περιβόητο φιλικό με την Προοδευτική στις 27 Μαΐου. Επέλεξα μια 20άδα από 35 παιδιά που είχα δει, μικτή ομάδα από Κ20 και Κ17 συν τερματοφύλακες. Δυο ώρες πριν το παιχνίδι, ήρθε άνθρωπος της διοίκησης και μου ειπε ότι πρέπει να δοκιμάσω παίκτη μυστικών στοιχείων και προέλευσης. Είπα ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί εγώ έχω επιλέξει από 35 άτομα και θέλω να δω τα παιδιά, να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με το «θησαυρό» του Πανιωνίου που είναι οι μικροί. Ήρθε άνθρωπος της διοίκησης, να πει στον προπονητή του Πανιωνίου ότι δεν μπορεί να του πει το όνομα που θα δοκιμάσει. Αν είναι δυνατόν! Δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί ανέλαβα την ευθύνη για την Κ20 και την Κ17. Αν νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν έτσι, ότι θα μου φέρνουν παίκτη δύο ώρες πριν τον αγώνα παίκτες επειδή τους είπε ένας μάνατζερ ότι είναι καλός, δεν μπορώ να δουλέψω έτσι. Είπα να κάνουμε φιλικό άλλη μέρα και ήθελαν τότε. Πήρα το αμάξι μου και έφυγα και ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά της Κ17».
«Δε θέλω να θίξω κανέναν από τη διοίκηση και κανένα πρόσωπο αλλά αυτές οι νοοτροπίες με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Αντί να πουν ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος να ασχοληθεί με τα παιδάκια, θέλουν να το παίξουν διοίκηση και παράγοντες. Αν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς αυτές οι νοοτροπίες υπάρχουν και αλλού και δυστυχώς εγώ είμαι κάθετα αντίθετος με αυτά τα πράγματα».
«Δεν σημαίνει ότι με την πρώτη δυσκολία σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Πρέπει να παλέψουμε. Ελπίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην ομάδα. Νομίζω ότι αν έχουμε τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, είναι κρίμα να μην το δούμε σοβαρά».
«Θα ζητήσω εγγύηση από τη διοίκηση που υπάρχει ότι μπορεί να εξασφαλιστεί – δεν αναφέρομαι σε μεταγραφές – η καλή λειτουργία της ομάδας και ότι εγώ θα δουλέψω με τον τρόπο που ξέρω εγώ και όχι όπως θέλουν άλλοι».
«Ελπίζω σε λίγες μέρες να έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα».
«Ήθελα να πω κάτι σχετικά με τα ανώνυμα δημοσιεύματα από πίσω. Ο Πανιώνιος θα έχει ένα μεγάλο οικονομικό κέρδος. Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 10.000 ευρώ τα μισά έξοδα της προετοιμασίας και θα έχει λογικά και οικονομικό κέρδος. Είναι το ίδιο δημοσίευμα που σας είπα ότι έλεγε πως θέλω ακριβές μεταγραφές. Αντί να κοιτάξουν να βοηθήσουν την ομάδα, κοιτάνε να σκάβουν από πίσω. Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα, είναι πρόβλημα νοοτροπίας. Ξεχνάμε τα δύσκολα του χειμώνα. Τότε ενωθήκαμε όλοι, τώρα που καβαλήσαμε το άλογο αρχίσαμε να λέμε ότι θέλουμε. Είναι λάθος αυτό. Όταν είσαι καβάλα στο άλογο πρέπει να είσαι σοβαρός».
«Εγώ τις έχω δώσει τις εξετάσεις μου. Δεν ήρθα εδώ να δώσω εξετάσεις, τις έδωσα στον πρωταθλητισμό και το Champions League. Εγώ δεν έβαλα πριμ σωτηρίας, έβαλα πριμ Ευρώπης στο συμβόλαιο. Γιατί να μην εμπιστευθούμε έναν άνθρωπο να τον αφήσουμε να δουλέψει. Γιατί να γίνεται ΔΣ στον Πανιώνιο και να συζητάνε 2 ώρες το θέμα της προετοιμασίας. Γιατί να πάμε εδώ και γιατί να πάμε εκεί για 15.000 ευρώ συνολικά διαφορά στην προετοιμασία. Για όνομα του Θεού. Είναι απαράδεκτο να συζητάνε με προπονητή να αναλάβει την Κ20 και να παίρνει ο προπονητής τον πατέρα του παίκτη να του πει για τον Πανιώνιο. Παίκτη που εγώ είχα τη διάθεση να βάλω στην πρώτη ομάδα. Εδώ έχω όλες τις προτάσεις που είχα ετοιμάσει για τα παιδιά της Κ20, της Κ17, πως θα δουλέψουμε, ποιοι θα έρθουν στην πρώτη ομάδα. Για ποιο λόγο να ασχοληθώ; Για ποιο λόγο πείτε μου; Εγώ έχω την τρέλα να το κάνω αλλά με αυτά τα πράγματα δεν γίνεται».
«Το χειρότερο από όλα είναι ότι όσα σας είπα μπορούν να αποδειχθούν και έχουν συμβεί. Υπάρχουν και γραπτά, γιατί ότι λέω το γράφω. Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα δουλέψουμε όπως θέλω εγώ; Δεν είναι εγωιστικό. Προπονητής της ομάδας είμαι και θέλω να ξέρω πως θα λειτουργούμε, όπως είπα ότι δεν έχω λόγο για το τι θα γίνει στο ΔΣ για τις μετοχές».
«Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα δηλαδή; Θα καθόμαστε 10 άτομα και θα λέμε α, αυτός είναι καλός, α, ο άλλος είναι κακός; Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Εγώ ήρθα, έδειξα την δουλειά μου και από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε αν θα ακολουθήσει κανείς. Εγώ έχω ένα καλό συμβόλαιο και δεν ντρέπομαι να το πω, δεν ήρθα να κερδίσω την εύνοια του κόσμου, δεν πήγα στα κάγκελα στους πάνθηρες. Ξέρω ότι θα υπάρξουν δημοσιεύματα αύριο, δε με αφορά αν αυτοί θέλουν να παίζουν τη διοίκηση ανώνυμα με αυτό τον τρόπο».
«Για εμένα όμως δεν είναι αυτός ο λόγος. Ο λόγος που θέλησα να πω αυτά τα πράγματα, είναι να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν ομάδα και να δουλέψουμε όπως πρέπει».
«Βλέπω κάποια πράγματα και τρελαίνομαι. Από τις 21 Απριλίου ως τις 30 Μαΐου μας είχαν κόψει το σύστημα που έχουμε για να παρακολουθούμε παίκτες. Για όνομα του Θεού. Πρέπει να βγούμε και να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Να σεβαστούμε την ιστορία και τον κόσμο του Πανιωνίου, με πράξεις».
«Δεν έχω ξαναδώσει τέτοια συνέντευξη στη ζωή μου ποτέ. Ήρθα προετοιμασμένος. Κάθε λέξη που έχω πει την αισθάνομαι. Δεν αισθάνομαι ούτε λάθος, ούτε τίποτα. Να με αντιμετωπίσουν σαν επαγγελματία προπονητή, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, να βγούμε να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει. Να είμαστε ενωμένοι και να μην προσπαθεί ο καθένας με δημοσιεύματα ανώνυμα να βγει λάδι».
«Δε ζήτησα τρελά λεφτά σαν μπάτζετ, ζήτησα οργάνωση. Είναι εύκολο να γίνει αυτό αρκεί να πιστεύουμε στην οργάνωση και όχι στις αλχημείες. Με τις αλχημείες δεν γίνεται ποτέ τίποτα».
«Υπάρχει μια πολύ σοβαρή σκέψη, να ανεβάσουμε τρία- τέσσερα παιδιά και να έρθουν στην προετοιμασία μαζί μας. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα ασχοληθώ και με τις ακαδημίες. Αν μου πουν ότι με θέλουν στην επαγγελματική ομάδα μόνο, δε σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά δε θα ανέβουν. Αυτό που έχω πραγματικά δει από αυτές τις ομάδες αντί να τρέχουμε και να τρελαινόμαστε με διάφορους ξένους έχουμε χρυσάφι στη χώρα μας».
«Το θέμα αυτό είναι ανεξάρτητο από μεταγραφές ή οτιδήποτε άλλο. Από τις 21 Φεβρουαρίου που ξεκίνησα αυτό το πράγμα, έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Προπονήθηκαν με την πρώτη ομάδα δέκα παιδιά για περισσότερο από ένα μήνα. Ήταν σημαντικό έτσι ώστε να έχω καλή άποψη».
«Έχω έναν αριθμό παικτών για τις μεταγραφές όμως εξαρτώνται από συζητήσεις που θα γίνουν για να φύγουν κάποιοι παίκτες. Υπάρχει μια οικονομική δυσκολία, το ξέρετε ότι υπάρχουν συμβόλαια που είναι δύσκολα για την ομάδα. Υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που μπορούν να φέρουν καλή πρόταση. Το μπάτζετ είναι ευμετάβλητο. Αν πουλήσεις παίκτη ή γλιτώσεις συμβόλαια, μπορείς να ανέβεις ψηλά. Για αυτό μίλησα για δύο μπάτζετ. Ένα που να αφορά τη λειτουργία της ομάδας και ένα που να αφορά τις μεταγραφές. Υπάρχουν στόχοι από πλευράς παικτών, αλλά δεν είμαστε στο στάδιο που θα έπρεπε να είμαστε».
«Υπάρχει μια λογική ότι επειδή είναι μεγάλη η μεταγραφική περίοδος θα βρούμε παίκτες ευκαιρίες προς το τέλος της. Για μένα που θέλω να κάνω μια καλή προετοιμασία είναι δύσκολο. Το να δεις μια-δυο περιπτώσεις στο τέλος, εντάξει αλλά το να πάρεις έξι παίκτες στο φινάλε των μεταγραφών είναι καταστροφικό. Για μένα ως τις 29 που θα μαζευτούμε για την πρώτη συγκέντρωση θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλος αριθμός παικτών. Για το θέμα του Εστογιανόφ, σχολίασε: «Έχει γίνει συζήτηση, δε θέλω να μιλήσω για αυτό τώρα. Ο Φαμπιάν είναι από τους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί και βοηθούν. Το θέμα είναι τι μπορούμε να αντέξουμε».
Ενώ τέλος, ο Τάκης Λεμονής ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Τελειώνοντας, πραγματικά θέλω να πω ότι δεν έχω προσωπικά πρόβλημα με κανέναν. Αυτό που ήθελα να πω και να περάσω, είναι ότι αν είναι να προχωρήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε με διαφορετική νοοτροπία. Αυτή που επικρατεί ως τώρα, πρέπει να αλλάξει. Έχει αλλάξει και η εποχή πια. Είπα ξεκάθαρα πράγματα. Να σας ευχαριστήσω ότι 10 Ιουνίου μιλήσαμε μόνο δυο λεπτά για μεταγραφές. Είναι απίθανό, δεν μου έχει συμβεί ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου