Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

H τελευταια(?)συνεντευξη Ρεκομπα

Αναδημοσιευω απο την `Εξεδρα`την συνεντευξη Ρεκομπα η οποια ειναι εξαιρετια ενδιαφερουσα και μας δινει απαντησεις σε πολλα ζητηματα που μας απασχολησαν το τελευταιο διαστημα.>>>.. <<Η εμπειρία σου στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε. Πώς κρίνεις αυτό το τέλος;

«Αυτό που συνέβη τελικά, είναι αυτό που αισθανόμουν εγώ πριν από ένα, ενάμιση μήνα. Είχαν περάσει κάποιες εβδομάδες που ένιωθα πάλι δυνατός και μπορούσα να μπω στην προπόνηση. Ο καιρός που έκανα ατομικό πρόγραμμα πήγαινε μακριά και ενημέρωσα τον προπονητή ότι ήθελα πλέον να μπω στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες μου αφού αισθανόμουν πάλι έτοιμος. Μου έλεγαν, όμως, ότι δεν μπορώ χωρίς να μου εξηγήσουν τον λόγο. Είχα μια συνάντηση με τον προπονητή, ο οποίος με ρώτησε τι ήθελα να κάνω και του απάντησα ξεκάθαρα ότι ήθελα να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα. Είχαμε πει να συζητήσουμε πάλι τη Δευτέρα και πέρασε μια εβδομάδα. Τα λίγα που είχαμε συμφωνήσει είχαν αλλάξει πάρα πολύ μέσα σε λίγο διάστημα και εγώ αυτήν τη στιγμή αποχωρώ από την ομάδα επειδή δεν μπορώ να βοηθήσω τον Πανιώνιο. Αυτά είναι τα λόγια που μου είπε ο προπονητής».

- Σου εξήγησε γιατί δεν μπορείς να βοηθήσεις;

«Δεν υπήρχε σαφής εξήγηση. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό στην καριέρα μου. Μου είπε κάποια ασαφή πράγματα, όπως το ότι η παρουσία μου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, ότι αυξάνω τις ευθύνες των συμπαικτών μου που βασίζονται και πάνω μου. Δεν ήταν κάτι ξεκάθαρο ως εξήγηση».

- Η άποψη του προέδρου πάνω σε αυτό το θέμα;

«Είχα συζητήσει μαζί του πολλές φορές. Η εξήγησή του ήταν ότι ο Πανιώνιος μπορεί να μην είναι έτοιμος να έχει ένα αστέρι και να αντιμετωπίσει ένα όνομα όπως ο Ρεκόμπα. Η αλήθεια είναι ότι τα άκουσα, αλλά δεν τα ανέλυσα πάρα πολύ, επειδή ποτέ δεν φέρθηκα με αυτό τον τρόπο ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν και δεν το αποδέχθηκα ως πρόβλημα. Συνεπώς, κάπου αλλού ήταν η εξήγηση που δεν μου είπε κανείς».

- Πιστεύεις ότι δεν έπρεπε το καλοκαίρι να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου;

«Εγώ δεν ήθελα να φύγω, ήταν μια απόφαση που άλλοι πιστεύουν ότι ήταν η καλύτερη. Για εμένα, όμως, αυτό μπορούσαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Οταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και δεν μας πήγαιναν τα πράγματα. Αλλά τότε κανείς δεν μου είπε να φύγω. Το αντίθετο, μου έλεγαν να είμαι εκεί και να προσπαθήσω να βοηθήσω. Πιστεύω ότι το καλύτερο ήταν να μείνω όπως πήγαινε τώρα η ομάδα και να βοηθήσω όταν χρειαστεί, να δώσω κάτι από αυτά που είχα. Αυτό πάντως που μου φάνηκε αστείο και το είπα, τόσο στον πρόεδρο, όσο και στον προπονητή, ήταν ότι μου είπαν πως τους φόβιζε να με βάλουν πάλι στην ομάδα. Εγώ δεν ζήτησα θέση στην ενδεκάδα, αλλά να μπω στις προπονήσεις και να κάνω το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να χαλάσω την ισορροπία της ομάδας αφού πηγαίναμε καλά, αλλά να προσφέρω όσο μπορούσα και όσο έκρινε ο προπονητής».

- Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από την προετοιμασία;

«Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα πρόβλημα με τον Εμίλιο Φερέρα. Βέβαια στο πρώτο φιλικό που δώσαμε στο Βέλγιο του είπα ότι δεν αισθανόμουν έτοιμος να αγωνιστώ. Δεν μπορούσα να παίξω σε εκείνο το παιχνίδι γιατί αισθανόμουν κάποιο πρόβλημα. Επειδή ήταν το πρώτο φιλικό μου ζήτησε να παίξω, δεν ξέρω το γιατί. Δεν μπορούσα να τρέξω γιατί πονούσα και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν, ούτε φυσικά να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα και φεύγω έτσι απλά. Αυτή είναι η αλήθεια».

- Δεν ανέβηκες να χαιρετήσεις τους συμπαίκτες σου στο Κορωπί. Μίλησες με τον Εστογιάνοφ πριν φύγεις ή με κάποιον άλλο;

«Εγιναν όλα πολύ γρήγορα και δεν το είχα υπολογίσει να φύγω. Δεν ήταν ότι δεν ήθελα να δω τα παιδιά και να τους χαιρετήσω. Το τελικό ραντεβού με τον πρόεδρο, αλλά και η λύση του συμβολαίου, έγινε ώρες που είχε προπόνηση η ομάδα. Μεσολάβησε το ραντεβού μου στο Μιλάνο όπου ταξίδεψα την Πέμπτη και πραγματικά ήταν τόσες οι υποχρεώσεις που είχα στην πρεσβεία και σε άλλες εκκρεμότητες για να φύγω, που δεν πρόλαβα να πάρω ούτε τα παπούτσια μου από το Κορωπί. Μου τα έφερε ο Φαμπιάν. Αλλωστε, τα παιδιά δεν περίμεναν αυτές τις ημέρες για να καταλάβουν ποιος είμαι. Ενάμιση χρόνο που ήμουν στον Πανιώνιο γνώρισαν τον χαρακτήρα μου και δεν περίμεναν να με κρίνουν τώρα».
- Σου ζήτησαν την Κυριακή να είσαι στο γήπεδο ώστε να αποχαιρετήσεις τον κόσμο και να δεις το τελευταίο ματς;
«Οχι, δεν υπήρξε τέτοια πρόταση, ούτε μου είπαν να κάνουμε οτιδήποτε πάνω σε αυτό. Λύσαμε το συμβόλαιο και τελείωσαν όλα».

- Τι κρατάς από το διάστημα της παρουσίας σου στον Πανιώνιο;

«Αυτό που μου μένει είναι το πάθος και όλη αυτή η αγάπη του κόσμου πουήταν μαζί στις καλές και τις κακές στιγμές της ομάδας. Κρατάω ακόμη και τους καλούς φίλους που απέκτησα εδώ. Τι άλλο να μου μείνει; Εγώ ήρθα να βρω ηρεμία, ήθελα να ζω μαζί με τους συμπαίκτες μου το ποδόσφαιρο τη χαρά που το περιβάλλει και νομίζω ότι ο Πανιώνιος ήταν κατάλληλη επιλογή. Αλλωστε, αυτά που ήθελα στην ποδοσφαιρική μου ζωή τα έχω κάνει. Αισθανόμουν ότι όλα αυτά τα σενάρια και το καλοκαίρι και τώρα δεν είχαν βάση, ήταν χαζά. Δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθούν διότι η πορεία μου δεν τα δικαιολογεί και ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να λύσω τη συνεργασία μου αν κάτι δεν άρεσε στη μια ή την άλλη πλευρά. Νομίζω ότι φάνηκε και από το πόσο γρήγορα τελείωσαν όλα, παρότι είπα ότι έχω τη διάθεση να μείνω και να βοηθήσω, να τιμήσω το συμβόλαιο που είχα».

- Τι θεωρείς ότι κράτησαν από εσένα οι φίλοι του Πανιωνίου;

«Θεωρώ ότι δεν έκανα όσα περίμενε ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας. Πιστεύω, όμως, ότι έβαλα το λιθαράκι μου και εγώ σε κάποια πράγματα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα, αλλά το ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι υπόθεση ενός».

- Ποιες οι εντυπώσεις σου για την Ελλάδα;

«Είναι πάρα πολύ όμορφο να ζεις εδώ. Δεν μπορούσα, όμως, να μείνω μόνο για τη χώρα, τη στιγμή που είχε σπάσει μέσα μου η σχέση με την ομάδα. Αισθανόμουν ότι δεν έχω δουλειά εδώ, αφού μου είπαν ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Την Παρασκευή μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινούσα προπονήσεις με την ομάδα και όταν έφτασε η Δευτέρα μου είπε: 'Δεν μπορείς να μας βοηθήσεις'. Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

- Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα αίτια του διαζυγίου;

«Δεν γνωρίζω πραγματικά. Μέσα μου δεν μπορώ να πιστέψω τη δικαιολογία ότι ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να σηκώσει έναν σούπερ σταρ. Εγώ ποτέ μου δεν έχω δείξει τέτοια συμπεριφορά και για αυτό μπορούν να σε βεβαιώσουν πολλοί μέσα στην ομάδα. Συνήθως ο κόσμος φοβάται τα δύσκολα και τις αλλαγές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τις σταματήσεις. Πριν από δύο μήνες όλα ήταν εντελώς διαφορετικά στην ομάδα. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε δύο μήνες από τώρα και τι θα χρειάζεται τότε. Μπορεί να έφταιξε και η ανοδική πορεία που είχε ο σύλλογος, όμως εγώ δεν ζήτησα ποτέ από τον προπονητή να αλλάξει την ενδεκάδα ή να με βάλει αν δεν το κρίνει ο ίδιος. Απλά ήθελα να είμαι στη διάθεσή του και να βοηθήσω όταν χρειαστεί. Σέβομαι τις ισορροπίες της ομάδας και το έχω αποδείξει σε όλη την πορεία μου. Ακόμη ένα παράδοξο που άκουσα ήταν για τα στατιστικά μου που δεν ήταν καλά. Αυτή πιστεύω ότι ήταν μια από τις αιτίες. Οτι η ομάδα δεν κέρδισε πολλά παιχνίδια με εμένα και όταν δεν έπαιζα παίρναμε βαθμούς. Πραγματικά μου φαίνεται πολύ χαζή ως διαπίστωση για μια ομάδα που πιστεύει ότι κάνει σοβαρό προγραμματισμό και δουλεύει με προοπτική. Υπήρχε πιθανότητα να μπω μέσα και όλη η ομάδα να 'κρυφτεί' πίσω από εμένα, αλλά αυτό δεν το έχω ακούσει και δεν νομίζω να το ακούσω και στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου