Καλως ηλθατε στο ιστολογιο μου!Καλη διαμονη.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Προκριση στους 8 & το θεμα Ανεστη

Σε αυτον τον συλλογοα δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθεις η να πληξεις.Ολο και κατι συμβαινει που δεν μας αφηνει να ησυχασουμε και στην προκειμενη περιπτωση να χαρουμε την διαφαινομενη περιοδο φορμας της ομαδας μας.Νικη επι του ΠΑΟΚ,προκριση στους 8,αλλα το θεμα που κυριαρχει ειναι η κατ`εξακολουθηση αρπαγη παικτων απο το δηθεν προσφυγικο σωματειο της Βεραντζερου.Ομως ας ξεκινησουμε απο το χθεσινο παιχνιδι.Με ...κεκτημενη ταχυτητα λοιπον ο Ιστορικος και με θεληση για την ανατροπη του ντροπιαστικου 0-1 της Κατερινης,μπηκε μεσα στο γηπεδο και σχετικα ευκολα περασε ,με νικη μαλιστα 3-0.Ποιοτητα Γιαννου στο πρωτο γκολ(απορω πως αυτος ο παικτης δεν εχει κανει μεχρι τωρα την καριερα που του αναλογει),δεξιοποδαρος (!) Λασνικ και ωραιο τελειωμα απο τον Κουρντι τα γκολ,ελπιζοντας οι χθεσινοι τραυματισμοι να μην ειναι σοβαροι.Στους ``8`` λοιπον και επομενος αντιπαλος ο οφη την επομενη εβδομαδα και ολα μπορουνε να συμβουν.Μην ξεχναμε οτι και το `79 και το `98 ειμασταν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.Προχωραμε ομως στο θεμα της αρπαγης  και φυγης παικτων απο τους επιγονους του...ραφταδικου.Το να πουμε οτι επικοινωνιακα ``κρατανε``τον κοσμο τους με σαφεστατα ```επιδοτουμενες`` καταχωρησεις ειτε στον ηλεκτρονικο ειτε στον εντυπο τυπο ειναι προφανες.Το εαν περα απο νομιμο ειναι και ηθικο να παιρνεις παικτες αλλων ομαδων μεσουσης της αγωνιστικης περιοδου ειναι επισης προφανες.Παλια μου τεχνη  κοσκινο.Εδω και δεκαετιες αυτο κανουνε.Ας ελθουμε στα του οικου μας.Πρωτα απ`ολα το να επιτιθεσαι σε ενα παιδι με χειριστο τροπο για καποια επιλογη του ειναι λαθος.Με θλιβει και με πληγωνει το γεγονος οτι δεν εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να χτυπησουμε το χερι στο τραπεζι.Ας κρατησουμε τουλαχιστον την αξιοπρεπεια μας.Δεν ειμαστε Πανιωνιοι ουτε για τα (ανυπαρκτα) πρωταθληματα,ουτε για τα 1-2 κυπελλα(και αν...), που εαν ειμαστε  τυχεροι θα ζησουμε κατα την διαρκεια του βιου μας,ουτε πολυ περισσοτερο για τους πηχαιους χρωματιστους τιτλους των οπαδικων φυλλαδων.Ειμαστε για αυτην την ρημαδα την αξιοπρεπεια.Και οπως εγινε περσυ τετοια εποχη με εναν καποιον Σπυροπουλο (και τον... πατερα του),εστω και αν λυση για τα γκολποστ αλλη δεν φαινεται να υπαρχει(μιας και ο Παπαδοπουλος δεν πειθει),εστω και ετσι ,θεωρω οτι ο Ανεστης δεν πρεπει να φορεσει ξανα την κυανερυθρη φανελλα.Ετσι απλα.Τελος....Y.Γ.Τα ιδια ακριβως ισχυουν και για τον Λαμπροπουλο και για καθε εναν που η συλλογικη κυανερυθρη μνημη προκειται να διαγραψει σε λιγους μηνες...

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μετα απο εξη (ημερολογιακα) χρονια!

Ητανε Κυριακη 23 Νοεμβριου 2008.Ο ακουραστος ητανε ο πρωθυπουργος μας και ο Jeffrey ερχοτανε.Δεν ειχαμε ιδεα τι μας περιμενε τα χρονια που θα ερχοτανε.Η κριση με τα στεγαστικα δανεια στις ΗΠΑ ητανε κατι πολυ μακρυνο για εμας,εμεις ειμαστε ακομα στην εποχη της δανεικης υπερκαταναλωσης και της αστακομακαροναδας.Στον κυανερυθρο μικροκοσμο Τσακιρης και Λινεν δινανε το στιγμα μιας υγιους οικονομικα και αγωνιστικης ομαδας.Πριν απο λιγους μηνες ειχαμε χασει την προκριση στους 32 του Europa League μετα απο εκεινο το τραγικο παιχνιδι με την Bordeau στην Νεα Σμυρνη και το 2-0 που εγινε 2-3.Ενας αλλος Πανιωνιος.Μία αλλη εποχη.Μια αλλη Ελλαδα.Εκεινη λοιπον την Κυριακη στις 15.00 αντιμετωπιζαμε τον Λεβαδειακο στην Νεα Σμυρνη.Μεγαλη κουβεντα ειχε γινει τοτε εδω στο σπιτι μου στην Χιο για το αν θα ερθουμε,δεδομενου οτι η τελευταια πτηση της μολις τοτε ιδιωτικοποιηθεισας ``Ολυμπιακης`` προς Χιο ητανε στις 18.25 απο το ``ΕΛ.ΒΕΛ.`` και χωρις web check-in.Τελικα ηρθαμε ,το δε παιχνιδι το ειχαμε κερδισει με 1-0 με γκολ του Μπαρκογλου.Το παιχνιδι το ειχαμε κερδισει ,τελειωσε με τις καθυστερησεις στις 17.05 και τοτε ξεκινησε ο αγωνας δρομου μαζι με τον 10χρονο τοτε μεγαλο μου γιο για να προλαβουμε το αεροπλανο της επιστροφης.Κυριακη απογευμα το ενοικιαζομενο αυτοκινητο ητανε παρκαρισμενο κοντα στο 5ο και ψιλοβρεχε.Κολαση.Φθασαμε 18.10 στο αεροδρομιο,πηραμε τις καρτες παρακαμπτοντας ολη την ουρα και τρεχοντας στις σκαλες κατεβαινοντας προς τις Β τα μεγαφωνα φωναζανε τα οναματα μας.Το αεροπλανο το προλαβαμε ισα-ισα.Εκεινο ητανε το τελευταιο νικηφορο μας παιχνιδι μας που ειχα δει ζωντανα.Μεχρι προχθες.Στα χρονια που μεσολαβησανε παρακολουθησα πανω απο 25 παιχνιδια ,με ατυχη καταληξη.Περσυ περα απο τα παιχνιδια με τεως ΠΟΚ και ΠΑΟΚ που ερχομαι σχεδον παντα ειχα διαλεξει επι τουτου να δω τον αγωνα μας με την Κερκυρα του Μαντζιου ,η οποια ητανε μακραν η χειροτερη ομαδα της κατηγοριας.Και...χασαμε 0-1.Δοκιμασα ολα τα γουρια.Αλλαξα ολες τις θυρες.Ολες τις παρεες.Με Παγκοσμια η χωρις.Με κυανερυθρες εξοδους η χωρις.Τιποτα.Μεχρι προχθες.Τωρα ξερω με ποιον και που θα κατσω την επομενη φορα και με ποιον θα βρεθω πριν στου Νικου(ΤΑΚΗΣ/ΕΠΙΤΟΚΙΟ!). Περα ομως απο τον αστεισμο η προχθεσινη νικη ητανε τεραστια.Θεωρω οτι καναμε ενα μεγαλο-πολυ μεγαλο βημα για την παραμονη μας.Και χρειαζομαστε την προκριση μεθαυριο(20.00) κοντρα στον Αιγινιακο.Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει απο κει και περα...Υ.Γ.καθε μερα και αλλος παικτης μας υπογραφει(?)καπου.Αληθεια?Ψεμματα?Ο Μαιος προβλεπεται πολυ-πολυ δυσκολος.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Πανιωνιος- ΠΑΟΚ 2-0

                                                                         







   Μεγαλη νικη χθες,τεραστιας σημασιας επι της δευτερης καλυτερης ομαδας του Ελληνικου  πρωταθληματος(το κατ`ευφημισμον αποκαλουμενο και super-leaque!).Μας ηθελε και η τυχη,ειναι η αληθεια,αλλα η εμφανιση της ομαδας ητανε εξαιρετικη.Αρκετος-για τα φετεινα  δεδομενα-κοσμος στο γηπεδο με αρκετους φιλους του ΠΑΟΚ στα πεδινα της 2 προς την 1,καθως και στα νοτια της 7.Κορυφαιοι δικαιωματικα ο ...Λασνικ(μια ασσιστ,ενα απ`ευθειας φαουλ-γκολ) και ο Ανεστης που επιανε τα παντα.Ολη η ομαδα πηγε καλα με 3-5-2 με Αραβιδη-Γιαννου μπροστα με τον δευτεο να δειχνει την ποιοτητα που εχει σαν ποδοσφαιριστης αρκετες φορες..Το δευτερο ημιχρονο στην Αλεξανδρας μας βοηθησε πολυ και ετσι χθες ειδαμε μια καλη εμφανιση και μια σπουδαια νικη που θα βοηθησει πολυ στην συνεχεια.Εικοσι-τεσσερεις βαθμοι και δικαιουμαστε να αισθανομαστε αισιοδοξοι .Επιστροφη Τζαβελλα χθες στην Νεα Σμυρνη και τιμηθηκε οπως του αξιζε απο διοικηση  και κοσμο.Ειναι απο εκεινους τους λιγους που περασαν και μεινανε στο κυανερυθρο υποσυνειδητο αναγνωριζοντας ποσα οφειλουν στον Ιστορικο(μαζι με Ραφικ,Μητρογλου).Αντιθετα τελειως απαρατηρητη ητανε η παρουσια των Τζιωλη,Σπυροπουλου.(εδω βεβαια με αρκετη καθυστερηση δεν μπορω να μην στηλιτευσω τον τροπο πανηγυρισμου του Β.Μαντζιου οταν πετυχε γκολ εναντιον μας φορωντας την φανελλα του Λεβαδειακου).Αλγεινη εντυπωση προκαλεσαν οι συνεχεις διαμαρτυριες του Ολλανδου προπονητη του ΠΑΟΚ για τα ...πλαγια αουτ στον εποπτη και στον τεταρτο(προπονητης του οποιου η ετησια αμοιβη ειναι παραπανω απο ολο το budget της ομαδας μας!-ετσι για να ξερουμε που βρισκομαστε).Συνεχεια μεσοβδομαδα με την ρεβανς του ντροπιαστικου 0-1 απο την καλη ομαδα του Αιγινιακου.Καλη επιτυχια.Η ενδεκαδα της νικης: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάσνικ, Αραβίδης, Γιάννου Στον πάγκο: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάσνικ, Αραβίδης, Γιάννου....Υ.Γ.αποντες χθες Τσακιρης-Τσαβαλος,αντιθετα παρων  ο Μπεος

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

``Τι ειδα χθες στην Κατερινη``...

Ο Γιωργος Βασιλειου ηταν χθες στην Κατερινη και γραφει:Πέρυσι ήταν ο Φωστήρας, ο «Φονέας των γιγάντων». Φέτος ο Αιγινιακός. Συγχωρήστε με αλλά δεν ξέρω πως την αποκαλούν ή αν την αποκαλούν κάπως την ομάδα της Κατερίνης. Ο Πανιώνιος δεν έμαθε το μάθημα του. Και δεν αναφέρομαι στην ήττα του πρώτου αγώνα, το 1-0, σκορ που κάλλιστα μπορεί ν' ανατραπεί, αλλά στην εικόνα των «κυανέρυθρων» εντός αγωνιστικού χώρου.

Όποιος «κυανέρυθρος» οπαδός επέλεξε να περάσει δύο ώρες από το απόγευμά του μπροστά από την οθόνη του για το παιχνίδι Κυπέλλου, Αιγινιακός-Πανιώνιος νομίζω ότι θα το έχει ήδη μετανιώσει. Ακόμα περισσότερο θα έχει νευριάσει απ' αυτά που είδε. Ή καλύτερα απ' αυτά που δεν είδε. Δεν αναφέρομαι καν σ' αυτούς που ταξίδεψαν στην Κατερίνη. Νομίζω πως κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση τους.

Παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και πήραν την ευκαιρία να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Ευκαιρία που όχι δεν άρπαξαν, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να προσπαθήσουν να την αξιοποιήσουν. Παίκτες αδιάφοροι, οι οποίοι έβλεπαν τον αγώνα ως αγγαρεία. Κάποιοι νόμιζαν ότι μόνο η φανέλα είναι αρκετή για να κερδίσουν μια ομάδα επιπέδου Football League. Δεν θα μπω στη διαδικασία να τους ονοματίσω. Όποιος είδε τον αγώνα δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια να τους αναγνωρίσει.

Αντίθετα, οι παίκτες του Αιγινιακού είχαν πάθος, ενέργεια, δίψα για τη νίκη. Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα έδωσαν όλα και μπράβο τους που τα κατάφεραν γιατί το άξιζαν. Οι παίκτες του Πανιωνίου όφειλαν να δείξουν σεβασμό, να είναι υποψιασμένοι (λόγω του αποκλεισμού του ΠΑΣ), να έχουν προετοιμαστεί καλύτερα για να κερδίσουν την ομάδα της Κατερίνης. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Στον αγωνιστικό χώρο. Και εκεί κέρδισε ο Αιγινιακός. Δίκαια αν θέλετε την άποψή μου. Ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη, ενώ από τον Πανιώνιο όσο κι αν προσπάθησα δεν βρήκα ούτε διασωθέντα.

Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ιστορία, με παράδοση στο Κύπελλο. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν άπαντες στο «κυανέρυθρο στρατόπεδο». Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος οφείλει άμεσα να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Οι μέρες που ακολουθούν είναι δύσκολες και σκληρές και η «επαγρύπνηση» είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν. Η καταστροφή, άλλωστε, απέχει μια κλωστή. Ας προλάβουν πριν κοπεί.

ΥΓ: Θα έγραφα τα ίδια ακόμα και αν ο Κολοβός πετύχαινε γκολ και ισοφάριζε σε 1-1.(αναδημοσιευση απο το www.novasports.gr)

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ντροπή!

Μεσα στο μισοσκοταδο του γηπεδου της Κατερινης καποιοι που φορουσαν φανελλες με το σημα του Πανιωνιου διασυρθηκαν απο την ομαδα του (καλυτερου) Αιγινιακου.Μαρτυριο πραγματικο η παρακολουθηση του παιχνιδιου αυτου, που αποτελεσμα ειχε ακομα μία ντροπιαστικη ηττα.Κατηφορος.Εμφανως μικρων δυνατοτητων η ομαδα μας  εχασε δικαια απο ομαδα κατωτερης στα χαρτια κατηγοριας, αλλα πληρεστερη στο γηπεδο.Στο ποδοσφαιρο οι αριθμοι δεν λενε παντα την αληθεια.Ομως σε αυτο τον αγωνα ειναι απολυτα ακριβεις.Εαν καποιος που δεν ειδε τον αγωνα(και πολυ καλα εκανε)ανατρεξει στα στατιστικα ,τοτε θα εχει την πληρη εικονα.Τιποτα.Δεν ξερω απο που να αρχισω.Απο το ``εγκλημα ``του τερματοφυλακα μας(νομιζω οτι τον λενε Παπαδοπουλο)να χαρισει ενα πεναλτυ στους αντιπαλους η για την απολυτη ανικανοτητα να σκοραρουμε ακομα και απο πεναλτυ!Πεναλτυ βεβαια-δωρο που το κερδισε η εμπειρια του Καμπανταη.Για να επανελθω στο παιδι αυτο που το βαζουνε να παιζει στον Πανιωνιο τερματοφυλακας ,ειναι η δευτερη φορα(στις δυο  που εχει αγωνισθει) που ``εγκληματει``.Ηταν και το γκολ που δεχθηκε με την Καλαμαρια.Για τους υπολοιπους τι να πω?Ο Αυστριακος (περαν της κομμωσης!)δεν εχει απολυτως τιποτα αλλο.Τραγικος.Και ολοι οι υπολοιποι απο κοντα.Η ομαδα απο την ωρα που ανελαβε ο ``πηγαινε-ελα``η μαλλον καλυτερα ο ``παραιτουμαι-ξεπαραιτουμαι``παει απο το κακο στο χειροτερο.Ευτυχως σημερα δεν εκανε δηλωσεις on camera μετα το τελος του αγωνα.Δεν θα το αντεχα.Δεν περιμενα ποτε να αναπολησω τον ...Παντελη αλλα τα πραγματα δειχνουν οτι η ομαδα πηγαινε καλυτερα με εκεινον.Και ακολουθει Αλεξανδρας και μετα ΠΑΟΚ.Καταλαβαινετε τι θα συμβει...Υ.Γ.το ξεσπασμα του Αραβιδη στον παγκο τα λεει ολα...